mozi: Lora

"Ő tényleg jó arc! Na, ne mondd már, hogy nem tudod, hogy mennyire odavan érted. Jó, lehet, hogy nem olyan hűde pasi, mint Dávid, de legalább benne van valami!"

Előre bocsátom: Kedvelem Herendi Gábor filmjeit. A Valami Amerika zseniális, elképesztő, számtalanszor láttam, és soha nem unalmas. A Magyar Vándor sem rossz, bár messze van a VA-tól, egyszer mindenképpen nézhető.

"A fekete jön be? Nem rossz, csak legalább két hét és 50 rongy, mire meghúzod. Fekete, kicsit komoly, és intelligens."

Most (szerdán) megvolt a harmadik nagy, a Lora is. A sztori az elején kicsit zavaros, mert két szálon fut, és a kettőt az különbözteti meg egymástól, hogy az egyikben Lora vak (azaz nem, csak nem lát), a másikban meg igen. Vizuálisan, az egyikben fekete ruhában és nagpszemüvegben van, a másikban meg színesben, és szemüveg nélkül. Először láttam, és nem emlékszem pontosan, de még az is lehet, hogy a történetszálak magukban sem időrendben zajlanak. Legalább 20 percnek el kell telnie, hogy az ember megértse a történet alapjait (vagy utána kell olvasni).

"Dávid édes pasi, kefélni lehet vele, szórakozni lehet vele, de soha nem szabad megbízni benne!"

A sztoriba most nem mennék bele, menjetek, nézzétek meg! Részletesebb kritikát sem írnék, mert én is meg fogom nézni még párszor. Egy dolog mégis kikívánkozik belőlem: Lucia Brawley (Lora) magyar hangja, Ónódi Eszter, bár nagyon jó színésznőnek tartom, itt félelmetesen gyenge. Biztos, hogy nem csak az ő sara a dolog, hanem a rendezőé és tahán a hangmérnöké is, mindenesetre nagyon hallható, hogy a hang és az arc nem ugyanaz.

"Valami sokkal fajsúlyosabb bor illene hozzád! Mindig lenyűgöz, mennyire illik egy jó bor egy szép nőhöz!"

A valósággal való bármiféle egyezés kizárólag a véletlen műve! Vagy nem! :)

Update: Ha valakinek van infója a sundtrack megjelenéséről valamelyik hagyományos vagy alternatív (DC, torrent) lemezboltban, az ne tartsa magában, ossza meg velem, mert érdekel! (Szabad kommentelni!) Zseniális ugyanis a filmzene, ismét Hrutka Robi munkája - javarészt. A végefőcím pl. Yonderboy nevéhez fűződik. (Asszem, ha megjelenik, lesz egy külön poszt a sundtrack-ről...)

Címkék: zene film tetszik lora

A bejegyzés trackback címe:

https://dodeszh.blog.hu/api/trackback/id/tr2337009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Répi 2007.03.03. 18:18:58

lécci szólj,ha megszerezted a zenét,nekem is tökre bejött!
süti beállítások módosítása