programajánló: Jótékonysági koncert

A Budapest Salvia LEO Klub bemutatja jótékonysági koncert-sorozatának következő állomását:
Somogyi-Tóth Dániel orgonahangversenyét.

A koncert 2007. május 6., 18 órai kezdettel kerül megrendezésre a Belvárosi Szent Mihály templomban (volt Angolkisasszonyok temploma, V. Váci u. 47/b.). A helyszín érdekessége, hogy itt található és hallható Budapest legrégebbi, máig működő orgonája. Somogyi-Tóth Dániel orgona koncertjeinek különlegessége, hogy nem csak zenei, hanem vizuális élményt is nyújtanak, ami az orgona-hangversenyeknek általában nem sajátja, hiszen a művész ilyenkor a közönség háta mögött játszik. Ezen próbálunk meg változtatni úgy, hogy az orgonista mellett folyamatosan dolgozik egy operatőr, akinek a kamerája által rögzített képet  a közönség élőben figyelheti vászonra vetítve, ezért egy ilyen előadás azoknak is érdekes lehet, akik egyébként nem rajonganak a komolyzenéért.

A koncerten elhangzik:
Bach-Dupré: Sinfonia a 29. kantátából
Bach: Korál a 147. kantátából
Bach: C-dúr preludium és fúga
Albinoni: d-moll szonáta
Liszt: BACH preludium és fúga
Gervaise: Hét francia reneszánsz tánc
Boelmann: Gótikus szvit

Közreműködik Tompa Ákos trombitán.

Jegyek 1500 forint adomány ellenében válthatóak a koncert előtt, a helyszínen. A koncert bevételével a Budapest Salvia LEO Klub a Hűvösvölgyi Gyermekotthon lakóit támogatja!

* * * 

Somogyi-Tóth Dánielről
Somogyi-Tóth Dániel 1981-ben született Budapesten. A Bartók Béla Konzervatóriumot zongora és zeneszerzés szakon végezte el. 2006-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem karmester és orgona szakán Gál Tamás és Lehotka Gábor növendékeként. Tanulmányai mellett Lukács Ervin és Rudolf Barsai mesterkurzusain vett részt. 2000 óta a Danubia Ifjúsági Szimfonikus Zenekar, 2002 óta pedig a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar állandó orgonistája, zongoristája és csemballistája.
Somogyi-Tóth Dániel zenei pályája mellett légi fotózással is foglalkozik, képei a www.legifotok.hu oldalon tekinthetőek meg.

A Belvárosi Szent Mihály templomról
A templom első orgonáját 1801-ben Herodek József orgonaépítő készítette. Ezt az egy manuálos, mechanikus kis barokk orgonát 1893-ban bővítette és teljesen átépítette a jägerdorfi Rieger cég. Az orgona továbbra is mechanikus vezérlésű maradt, az eredeti homlokzattal. 1951-ben a budapesti Rieger Orgonagyár felújította, némely sípsorát átalakítva. Az orgona jelenleg 25 regiszteres, mechanikus vezérlésében egy sor pneumatikus preparáció van, amely az első Magyarországon. Az orgona tetején barokk szobrok, a bibliai hárfázó Dávid király és két angyal láthatók.
További információ: http://www.communio.hu/szentmihaly/

A Budapest Salvia LEO Klubról
A Budapest Salvia LEO Klub 2000 szeptemberében alakult, tagjai olyan 18-30 fiatalok, akik fontosnak érzik a rászorulók támogatását, és erre szabadidejüket, munkájukat is hajlandóak áldozni. A LEO klubok politikai és vallási id­­e­ológiától me­nte­s, karitatív ifjúsági társaságok, önálló ve­ze­tésse­l és te­véke­nységi körre­l. A LEO Klubok a Lions Klubok Nemzetközi szövetségének jótékonysági partnerei. A Lions Klubok Nemzetközi szövetsége a világ egyik legnagyobb jószolgálati szervezete, az egyetlen olyan tagja az ENSZ-nek, amely nem ország.
További információ: www.salvialeo.hu, www.leo.hu, www.lions.hu

Címkék: zene programajánló koncert leo

A bejegyzés trackback címe:

https://dodeszh.blog.hu/api/trackback/id/tr4062176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása